Eesti 200 sai uue esimehe

Copy
Eesti 200 uus juht Lauri Hussar ja senine esimees Kristina Kallas.
Eesti 200 uus juht Lauri Hussar ja senine esimees Kristina Kallas. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tallinnas kogunenud erakonna Eesti 200 liikmed valisid partei esimeheks Lauri Hussari, kes edestas napilt vastaskandidaati Kristina Kallast. 

Hussari poolt hääletas 101 erakonna liiget, Kallas kogus 94 häält. Partei noorteorganisatsiooni Noor Eesti 200 esimees Hendrik Terras teatas üldkogu ajal, et võtab  oma kandidatuuri tagasi ja soovitas enda toetajatel hääletada Hussari poolt.

Hussar ütles oma kõnes, et Eesti 200 vajab uut käiku, et erakond saavutaks potentsiaalile vastava valimistulemuse. "Kandideerin Eesti 200 esimeheks põhjusel, et mul on olemas meeskond ja selge plaan, kuidas viia meie erakond sellise valimistulemuseni, mis aitab meid järgmises valitsuses ellu viia lubatud muutused," ütles ta.

Kristina Kallas ütles oma sõnavõtus, et ka tema energia on viimased neli aastat olnud suunatud sellele, et Eesti 200 viiks Eesti muutuste kursile.

"Minu jaoks ei ole piisav ainult millegi halva ära hoidmine või vaid senise saavutatu hoidmine. Minu jaoks ei ole piisav vaid seni tehtu veidike paremini tegemine," sõnas Kallas.

Kaheksaliikmelisse juhatusse kuuluvad Kristina Kallas (135 häält), Margus Tsahkna (130), Kadri Napritson-Acuna (122), Marek Reinaas (120), Hendrik Johannes Terras (116), Kalev Stoicescu (116), Züleyxa Izmailova (75) ja Aleksei Jasin (74).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles