Volikogu hakkab metsakaitsjate ühispöördumist arutama

Mati Määrits
, reporter
Copy
Kanepi vallavanema Mikk Järve väitel on RMK eesmärk kujundada Jõksi järve äärde sisuliselt parkmets.
Kanepi vallavanema Mikk Järve väitel on RMK eesmärk kujundada Jõksi järve äärde sisuliselt parkmets. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Kanepi vallavolikogu hakkab neljapäeval, 20. oktoobril arutama Ritsike palo kaitsmiseks laekunud pöördumist, millel on kohalike elanike 236 allkirja.

Alla kirjutanud paluvad Jõksi järve ääres asuv kanepilaste ainus puhkemets võtta kaitse alla, mis tagab Ritsike palo säilimise park- ja püsimetsana.

"RMK ei arvestanud kohalike inimeste sooviga ja kinnitas metsamajandamiskava, mille järgi omn plaanis veel sel sügisel alustada Ritsike palos raietöödega. RMK inimesed on lubanud nii kavas kui suuliselt, nagu näeks mets pärast raied välja "parkmetsa moodi". Paraku on kavas  nimetatud uuendusraiete olemuseks see, et kui RMK tahab, on hiljemalt 10 aasta pärast Jõksi järve kaldal ikkagi raisemik, kus kasvavad põlvepikkused noored puud," seisab pöördumises.

Kuna RMK ei kaasanud metsakaitsjate väitel neid seaduse kohaselt metsatööde planeerimisse ega arvestanud kohalike elanike tegelikku soovi, vaidlustati kava kohtus. Juhul, kui kohus metsamajandamiskava tühistab, algab kaasamine uuesti.

"Kohalike armastatud puhkemets on vaid siis kindlalt maharaiumise eest kaitstud, kui see võtta kohaliku kaitse alla," leiavad alla kirjutanud, kes paluvad vallavalitsusel RMK-lt taotleda kavandatud uuendusraiete edasi lükkamist vähemalt üheks aastaks, et selle ajaga jõuaks koostatavat Kanepi valla üldplaneeringut täiendada.

Vallavolikogu istungil teeb kõnealuses küsimuses ettekande keskkonnaspetsialist Urmas Kolina ning kaasettekande vallavanem Mikk Järv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles