Vähiravifond toetab Põlvas elavat vanaisa

LEPM
Copy
Vello Lasman.
Vello Lasman. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Vähiravifondile "Kingitud Elu" toetub teiste hulgas Põlvas elav 74-aastane vanahärra Vello Lasman, kellel on diagnoositud neeruvähk.

Fond toetab mehe ravi, kes sai hiljuti mitmekordseks vanaisaks. Kogu pere igatseb, et vanaisa tervis veel kestaks ning fondi annetajad teevad selle stsenaariumi võimalikuks.

2010. aastal avastati Lasmanil perearsti visiidil neerust “üks väike tükk”. Uuringutel selgus, et asi on paha ja mees saadeti operatsioonile, mis edukalt õnnestus. Mees viibis mõnda aega haiguslehel ja suundus siis tagasi tööle. Pensionile minekuni jäi vaid mõni kuu. Pensionile suundudes hooldas ta mõned aastad kodus oma voodihaiget ema.

2021. aastal jäi aga Lasman ootamatult jalutuks: selgus, et vähi metastaas on “roninud” seljalüli vahele ja närvid kokku surunud. Mees sai kiiritus- ja keemiaravi, millest oli abi. Varsti sai ta taas jalad alla. Ent haigus ei andnud alla. Sel kevadel võeti mehe kopsust välja mitu liitrit kasvajast tingitud vedelikku ja paigaldati dreen.

“Mis ma enda elu pikendamisest arvan?” mõtiskleb Vello. “Arutasin lastega seda teemat ja nemad ei taha mul veel lasta minna. Kristlasena andsin oma palves Jumalale teada, et kui "Kingitud Elu" mulle veel ravi võimaldab, siis võtan vastu. Kui ei, siis olen valmis oma päriskoju minema."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles