Võrumaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Krabi koolimaja on ikka uue omaniku ootel.
Krabi koolimaja on ikka uue omaniku ootel. Foto: Arved Breidaks

Krabi koolimaja läks taas oksjonile

Rõuge vald on tulutult üritanud müüa Krabi koolihoonet. Nüüd on hoone taas enampakkumisel ja seda soodsamalt kui kunagi varem. Alghind on 199 000 eurot. Pakkumusi saab teha 7. novembrini.

Kolmekorruseline maja asub 4,43 hektari suurusel kinnistul. Maja ise on 1683 ruutmeetrit suur.

Endisele Varstu vallale kuulunud maja valmis 1998. aastal ning seal tegutses algselt munitsipaalkool. 2016. aastal võõrandas vald maja seal erakooli asutanud MTÜ-le. 2018. aastal algatas prokuratuur koolimaja võõrandamise asjus uurimise ning kohus otsustas 2020. aasta kevadel maja riigi kasuks konfiskeerida.

Hiljem taotles Rõuge vald hoonet endale plaaniga rajada sinna hooldekodu. Maja küll saadi, kuid hooldekodu mõte ei kandnud vilja.

Eelmisel enampakkumisel oli maja alghind 250 000 eurot. JAAN RAPP

Südamekodu hankis mobiilse elektrigeneraatori

Värska Südamekodu sai endale tagavaratoiteks mobiilse generaatori, et tagada elanike heaolu ka kriisi olukorras.

Hooldekodu asub Saatse külas endises koolimajas. Elektrivool aga kipub Eesti kagunurgas elektriliinide lõpus kõikuma ning eakatekodus on tihti pikemad elektrikatkestused ja häiritud asutuse tavapärane toimimine.

Probleem tuli suuremal määral esile 2019. aastal sügistormi ajal, kui elektrikatkestus kestis järjest neli päeva. 50 kliendile toidu valmistamiseks kasutati naabrite puupliiti ja igapäevast hooldustööd tehti taskulambi valgel. Abi saadi lõpuks päästeametilt. Nüüd on asutus ootamatusteks paremini valmis.

Värska Südamekodus on elanikele kohti 58 ning 25 töötajaga on see Saatse küla suurim tööandja.

32 500 eurot maksnud elektrigeneraatori soetamist toetas 19 500 euroga Piiriveere Leaderi programm, ülejäänud summa tasus ettevõte. LEPM

Vabarna preemia ootab uusi omanikke

Setomaa vallavalitsus kuulutas välja kandidaatide esitamise Anne Vabarna nimelisele omakultuuripreemiale. See antakse traditsioonilise seto pärimuskultuuri edasikandmisel tehtud silmapaistva töö eest preemia väljaandmise aastal.

Omaniku leiavad kaks 500-eurost omakultuuripreemiat: üks läheb inimesele või kollektiivile Setomaa vallast ja teine väljastpoolt Setomaa valda. Kandidaatide esitamise tähtaeg on 14. november.

Kirjalikus ettepanekus tuleb välja tuua kandidaadi või kollektiivi nimi ja kontaktandmed, tänavu tehtud ja tunnustust leidnud töö kirjeldus ning ettepaneku esitaja nimi ja kontaktandmed. Ettepanekud tuleb esitada vallavalitsuse postiaadressil või e-posti teel.

Preemiad antakse kätte omakultuuriõhtul 19. detsembril Värska kultuurimajas. Nende väljaandmist toetab kultuuriministeerium. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles