Mulgi nädal pakkus vaheldusrikast kava

LEPM
Copy
Reedel said kirjandushuvilised mulgid Tõrva kultuurimajas kohtuda Mulgi juurtega kirjaniku Valdur Mikitaga, kes jagas oma mõtteid ja lugusid Mulgi taluõuest.
Reedel said kirjandushuvilised mulgid Tõrva kultuurimajas kohtuda Mulgi juurtega kirjaniku Valdur Mikitaga, kes jagas oma mõtteid ja lugusid Mulgi taluõuest. Foto: Erakogu

Eelmisel nädalal peetud Mulgi nädal tõi endaga kaasa mitmesuguseid mulgi pärimuskultuuriga seotud ettevõtmisi kogu Mulgimaal. Tegevusi jagus ka Valgamaale.

Esmaspäeval peeti linapäeva Heimtali muuseumis, teisipäeval aga Mulgi toidu päeva Karksi-Nuias. Kolmapäeval tähistati Mulgi lipu päeva ja Mulgi majaka juures andis senine Mulgi vanem Arvo Maling ameti üle Kalle Visterile.

Neljapäeval kanti mulgi(päraseid) rõivaid ja meenutati Mustlas Märt Müüri, kelle 80. sünniaastapäev oli tänavu 12. juulil.

Laupäeval toimus Karksi-Nuias Mulgi kirjavara laat ja lauluvõistluse lõppkontsert. Parimaks mulgikeelseks lauluks kuulutati laul «Miu paradiis», mille kirjutas 13-aastane Meribel Matt oma vanavanatädi Mare Osi sõnadele.

Reedel said kirjandushuvilised mulgid Tõrva kultuurimajas kohtuda Mulgi juurtega kirjaniku Valdur Mikitaga, kes jagas oma mõtteid ja lugusid Mulgi taluõuest, mille sisse mahub kogu maailm, kukeseente kuulamisest, eestlase iseloomulikumatest joontest, kodust ja koduõuest, introvertide kaitsealast, puuriitadest ja olemise kohtadest, mõtlustaludest ja lemmikmetsadest.

Kristi Ilves tutvustas uuemat mulgikeelset kirjandust ja multifilme. Vello Jaska lõi meeleolu rahvapillimuusikaga ja kehakinnituseks pakuti suussulavat mulgi korpi.

Pühapäeval pani Mulgi nädalale punkti torupillipäev «Tauli torupill 50» seminar-konverentsiga ning südamliku kontserdi ja võimsa ühismängimisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles