GALERII ⟩ Aasta maaraamatukoguhoidja on legendaarne Pipi

Mati Määrits
, reporter
Copy

Põlvamaa aasta maaraamatukoguhoidja tiitlit kannab kolmapäevast Krista Pikk, kes on 30 aastat seisnud hea Kiidjärve raamatuvaramu ja sealse kogukonna hea käekäigu eest.

Kiidjärve raamatukogu-seltsimaja valmis 2003. aastal. Selle alumisel korrusel asub raamatukogu ja ülakorrusel õdus kooskäimisruum koos köögiga. Hubasust lisavad vastavalt aastaringile jõulu- ja suvelugemise nurgakesed koos meisterdamisvõimalustega. Praegu on väljas kogupere tegelusnurk teemal «Sügis». Raamatukogus asub Kalmer Tennosaare isikuarhiiv, mille 2017. aastal annetas Liina Tennosaar ja mida on hiljem mitmel korral täiendatud. Arhiivi tutvustamine on osa kultuuriloolistest ringkäikudest, mida Krista Pikk huvilistele üle Eesti korraldab. Sel suvel oli seitse grupikülastust.

Raamatukogus käivad kaks korda kuus raamatute ja päevateemade üle arutlemas teisipäevalised ehk kirjandushuvilised kiidjärvelased. Raamatukogude aasta on neile olnud töine. Esimesel teisipäevakul anti aastale hoogu luuletusi lugedes ja viktoriiniküsimustele vastates, ühiselt loeti ka näiteks Mudlumi loomingut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles