Valgas leitud kull viidi ravile Tartusse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Zoomeedikumis töötav loomaarst Madis Leivits on taas vabasse loodusesse lendama aidanud sadu haruldasi linde. Tema hoole alla toimetati ka Valgast leitud vigase tiivaga kanakull.
Zoomeedikumis töötav loomaarst Madis Leivits on taas vabasse loodusesse lendama aidanud sadu haruldasi linde. Tema hoole alla toimetati ka Valgast leitud vigase tiivaga kanakull. Foto: Mati Määrits

Kui mõni päev varem tuli Valga päästjatel aidata Tartu tänaval kössitanud luike, siis neljapäeva hommikul kanakulli.

Teade Valgas Kungla tänaval asuva maja hoovis olevast viga saanud kullist jõudis häirekeskusesse kell 9.16. Päästjad aitasid linnu kinni püüda ja andsid ta Valga loomade varjupaiga töötajate hoole alla.

Varjupaika lind aga kauaks ei jäänud. Nagu ütles selle juhataja Jana Juhkam, vajas ta vigastatud tiiva tõttu meditsiinilist abi. Pärast keskkonnaametiga kontakteerumist toimetati lind Tartusse kogenud linnutohtri Madis Leivitsa hoole alla. «Madis on selline inimene, et tema hoole alla võib linnu kerge südamega usaldada. Loodame, et tema tiib saab korda,» rääkis Juhkam, kelle sõnul satub neile röövlinde ülimalt harva.

Leivits ütles Lõuna-Eesti Postimehele, et linnu seis pole kiita: tal on kaarnaluu murd. See on üks põhilisi õlavöötme luid lindudel, kaladel, roomajail ja kahepaikseil. Siiski loodab ta uhke röövlinnu terveks ravida.

Eestis kuulub kanakull teise kaitsekategooria alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles