Grippi haigestumine püsib madalal tasemel

BNS
Copy
Eestis levib praegu mitmesuguseid viirusi.
Eestis levib praegu mitmesuguseid viirusi. Foto: Sander Ilvest

Eelmisel nädalal haigestus terviseameti andmetel Eestis ägedatesse respiratoorsetesse nakkustesse 3871 inimest, ligi 32 protsenti kõikidest haigestunutest olid lapsed.

Keskmine haigestumus 100 000 elaniku kohta oli 291. Haigestumise intensiivsus püsib Eestis madalal tasemel ja haigusjuhtumite hulk on kõikides vanusegruppides langusrendis ligi 13,7 protsendi võrra. Haigestunute seas on enim kuni viieaastaseid lapsi.

Peamised haigestumise põhjustajad on rinoviirused. Nende osakaal moodustab 26 protsenti, paragripiviiruste osakaal 17,4 protsenti ning SARS-CoV-2 viiruste osakaal vähenes 8,9 protsendile. Registreeriti ka üksikuid A-gripiviiruse juhtumeid.

Nädal varem kinnitati laboratoorselt viis A- ja kaks B-gripiviirust. Grippi haigestumuse intensiivsust saab hinnata madalaks, viiruse levikut piiratuks.

Tänavu on tasuta gripivaktsiin kättesaadav üld- ja erihoolekande teenusel olijatele, kõigile üle 60-aastastele, rasedatele, kuni seitsmeaastastele lastele ning gripi riskirühma kuuluvatele alaealistele. Tasuta vaktsiinid jõuavad kohale oktoobri lõpus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles