Põlva käsipallihing mõtleb vaikselt lõpetamisele

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Käsipallitreener Kalmer Musting kodusaalis ehk Põlva Mesikäpa hallis, kus on tulnud nii suuri võite kui ka paraku valusaid kaotusi.
Käsipallitreener Kalmer Musting kodusaalis ehk Põlva Mesikäpa hallis, kus on tulnud nii suuri võite kui ka paraku valusaid kaotusi. Foto: Arvo Meeks

Ütled käsipall, mõtled Põlva – Eesti käsipallipealinn. Ütled Põlva Serviti, mõtled Kalmer Musting – suurte kogemustega treener.

Järgmisel aastal möödub 30 aastat päevast, mil ta koduses väikelinnas poisse treenima hakkas. Toonastest alustajatest on sirgunud väljakul mehetegusid tegevad või juba ketsid varna riputanud pallurid – ja nüüd käivad nende pojad tema trennis.

Vähemalt eemalt vaadates tundub küll, et legendaarsel spordihingel, Põlva spordikoolis ja käsipalliklubis Serviti treeneriametit pidaval Kalmer Mustingul (57) väsimusemärke ei ole. Otse vastupidi: motivatsiooni näib jätkuvat. Sel hooajal töötab ta 50 lapsega spordikoolis ja 20 täiskasvanuga klubis. Aga on olnud aegu, mil tema treeningutelt käis poole päeva jooksul läbi 100 sportlast.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles