GALERII Valgas jagati kingitusi Ukraina sõjapõgenike lastele

Lõuna-Eesti Postimees
Copy

Laupäeval toimus Valga kultuuri- ja huvialakeskuses piirilinnas elavate Ukraina sõjapõgenike perede lastele vanuses 0-14 aastat kingituste jagamine. Kohale tuli umbkaudu sadakond last koos vanematega.

Ürituse aitas korraldada Valga nelipühi kirik koostöös Valga Ukraina seltsiga. Esinesid MTÜ Liivimaa keskuse Juhhei laste- ja noorteansambel, Ukraina laupäevakooli laululapsed, kitarril ja külakandlel saatsid neid nelipühi kiriku noored. Koos mängiti erinevaid lastemänge. Selgeks õpiti nii eestlaste laulumäng «Kükita» kui ka ameeriklaste lastemäng «Sharks and minnows», kus sarnaselt meile tuntud mängule «Haned, luiged, tulge koju» püüdis haikala takistada väiksetel kaladel teisele kaldale jõudmist.

Külalistele ütles tervitus- ja toetussõnad projekti USA-poolne eestvedaja Indiana merejalaväelaste osakonna ringkonna asekomandör Bradley Ulick, kes oli tulnud lastele kinke üle andma koos kamraad Christopher Grendysega.

Kingitused on saadetud annetusena Eestisse USA Indiana osariigis tegutseva merejalaväelaste ühingu poolt, mille eestvedamisel korraldati kampaania Ukraina sõjapõgenike laste toetamiseks. Tähelepanuväärne on asjaolu, et kampaanias osalesid omal algatusel ka lapsed ise. Nimelt Concord West Side Elementary kooli neljanda klassi õpilased annetasid oma klassiga kokku 400 dollarit, et toetada Ukraina lapsi. Kokku koguti annetusi 60 000 dollari väärtuses, mille eest osteti 6000 mänguasja. Kingitused jagati laiali erinevates Eesti ja ka Läti linnades. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles