Luhamaa piirikontroll pidas kinni Venemaa, Leedu ja Aserbaidžaani kodanikud

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Luhamaa piiripunkt Võrumaal. Foto on illustreeriv.
Luhamaa piiripunkt Võrumaal. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Luhamaa piiripunktis tõkestati nädalavahetusel mitme riigi esindajal Eestisse sisenemine.

22. oktoobril peeti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel kinni Aserbaidžaani Vabariigi kodanik, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis 39 kalendripäeva seadusliku aluseta. Isikut karistati rahatrahviga, talle kohaldati kolmeks aastaks sissesõidukeeld ja tal lubati riigist lahkuda.

Ka Venemaa Föderatsiooni isikutele tõkestati 22. oktoobril mitmel korral sissepääs. Üks neist soovis riiki siseneda kinnisvara soetamiseks, kuid tal puudus piiriületuseks alus. Just selle tõttu väljastati talle sisenemiskeeld ja ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni. Teine Vene Föderatsiooni kodanik tahtis Eestisse ostlema tulla, kuid tema piiriületus tõkestati ning talle väljastati sisenemiskeeld. Samuti saadeti ta tagasi Venemaa Föderatsiooni. Kolmandal Venemaa Föderatsiooni kodanikul puudus seaduslik alus Schengeni alale sisenemiseks. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni. 

Veel kontrolliti Luhamaa piiripunktis riiki siseneda soovinud Leedu numbrimärgiga DAF veokit ning avastati, et selle tehasetähis on manipuleerimistunnustega. Autorong paigutati täiendavaks kontrolliks arestiplatsile ning selle juht jäi ootama transporti tagasi Läti Vabariiki.

23. oktoobril tõkestati piiripunktis riiki sisenemine viiel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kel puudus seaduslik alus Schengeni alale sisenemiseks. Isikutele väljastati sisenemiskeeld ning nad saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles