Koolivaheajal naudivad inimesed puhkusereise

BNS
Copy
Turistide kohvrid
Turistide kohvrid Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Koolivaheajal on reisimine väga populaarne. Kuna COVID-19 piirangud on paljudes riikides maas, siis soovivad pered vaheajal mujale aega maha võtma minna. 

Eesti Turismifirmade Liidu (ETFL) peasekretäri Merike Halliku sõnul seovad paljud reisihuvilised suve pikendamist vaheaegadega, mistõttu on koolivaheajad turismifirmadele broneeringute rohked ning ka selle aasta sügis ei ole olnud erand.

«Kui kevad-suvel järjest rohkem riike oma COVID-19 piirangud maha võtsid, hakkas koheselt aktiivselt kasvama välisriikidesse reisimine,» kommenteeris Hallik, lisades, et samasugune hüppeline kasv toimub tavaliselt ilmade jahenemisega.

Halliku sõnul räägivad reisibürood ja -korraldajad rekordilistest müükidest ning lisalendudest eestimaalaste sügis-talvistesse tellimuslendude lemmiksihtkohtadesse nagu Türgi.

«Lisaks korraldatud lennureisidele reisitakse ka individuaalselt nii Europasse kui kaugemale. Euroopas on suure poolehoiu võitnud otselennud Itaalia mitmesse sihtkohta, eriti Napoli ja Maltale,» märkis Hallik. Kaugematest kohtadest on rohkem märgitud Mehhikot, Taimaad, Tansaaniat ning Araabia Ühendemiraate.

Kas reiside broneerimisel on reisijatel näha majandusraskuseid, ei osanud Hallik kommenteerida, nentides, et kindlasti on reisijaid, kellele globaalsed hinnatõusud erilist mõju ei avalda, ent leidub ka neid, kes plaanivad mitme lühema reisi asemel ühte pikemat.

«On neid, kes plaanivad reisi ligi aasta aega ette, et leida maksimaalselt odavaid lahendusi ja teha hea plaan reisi igakülgseks õnnestumiseks. On neid, kes jäävad ootama viimast minutit, et vahest äkki on siis paremad hinnad pakkumisel ning kahjuks on ka neid, kes sellel aastal ei reisi,» lisas turismifirmade liidu peasekretär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles