Valgjärvele kerkib kauaoodatud külamaja

Mati Määrits
, reporter
Copy
Esimesed kellutäied segu kukutasid tulevase külamaja nurka Kanepi vallavanem Mikk Järv (paremal) ja Amark Ehitus OÜ juhatuse esimees Ardi Mark.
Esimesed kellutäied segu kukutasid tulevase külamaja nurka Kanepi vallavanem Mikk Järv (paremal) ja Amark Ehitus OÜ juhatuse esimees Ardi Mark. Foto: Mati Määrits

Põlvamaal Valgjärvel 50 aastat raamatuid laenutanud Ilse Aigro ootab kannatamatusega järgmist suve, mil saab enam kui 12 000 köidet kolida alalisse paika – valmivasse külamajja.

«Külamaja on ikka väga oodatud. Meil on ju kõik kinni pandud – sidejaoskond ja arstipunkt, samuti kauplus. Kolhoosikeskus ja kultuurimaja olid koos, aga kolhoosikeskuse osa läks põlema. Kultuurimaja jäi küll terveks, aga seegi jäi tühjaks ja müüdi võileivahinna eest ära. Kool jõudis töötada ainult 20 aastat, kuni 2011. aastal suleti. Vaid raamatukogu on jäänud. Rahval ei ole ka kohta, kus koos käia,» rääkis elupõline raamatukoguhoidja.

Külamaja projektiga põhjalikult tutvunud Aigro märkis tulevase raamatukogu asukohas, et aknad on hoone põhjapoolses küljes, mistõttu päike ei paista köidetele peale, nii ei pleegi need ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles