Sarjast võttis osa pea 15 000 harrastajat

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Sari lõppes Tartu linnamaratoniga.
Sari lõppes Tartu linnamaratoniga. Foto: Sille Annuk

Tänavu sai Tartu maratoni ürituste sari uue nime ning varasema kuue ürituse asemel oli neid viis. Kokku suusatas, jooksis ja sõitis rattaga pea 15 000 osalejat, kellest üle 300 tegi kaasa terve hooaja.

Sari algas veebruaris 48. Tartu maratoniga, millele järgnesid kevadel 40. Tartu maastikumaraton ja Hawaii Expressi 41. Tartu rattaralli. Sügisel said spordisõbrad vändata Hawaii Expressi 25. Tartu rattamaratonil ning joosta 11. Tartu linnamaratonil.

Meeste konkurents oli lõpuni välja väga tihe. Kokkuvõttes läks võit Kristo Prangelile. Teise koha sai Risto Raid ja kolmanda Oskar Nisu.

Kui varem on selle sarja üldvõidu võtnud pigem multisportlased, kes on head suusatajad ja jooksjad, siis tänavu olid esikolmikus endised ratturid.

Naiste konkurentsis oli pika edumaaga esimene Ann-Christine Allik. Teise koha sai Anneli Tühis (3975,1 punkti) ja kolmanda Ketlin Maidla (3187,2).

Lapsed said programmi kaasa teha Klassiku lastesarjas, kus kokku osales 11 805 väikest spordisõpra. Neljal üritusel osales 663 ning kõigil viiel 295 last.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles