Võrumaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Võru valla delegatsioon Kuhjaveres. Külalisi võõrustas Kuhjavere külaseltsi eestvedaja Romeo Mukk (vasakul).
Võru valla delegatsioon Kuhjaveres. Külalisi võõrustas Kuhjavere külaseltsi eestvedaja Romeo Mukk (vasakul). Foto: Birgit Pettai/Võru Vallavalitsus

Võru vallaametnikud käisid õppereisil

Võru vallavalitsuse ametnikud käisid kahepäevasel õppereisil Viljandi- ja Pärnumaal. Kohtuti ning vahetati kogemusi Viljandi ja Tori vallavalitsuste esindajatega ning külastati Põhja-Sakala vallas asuvat Kuhjavere küla seltsi. Samuti käidi Viljandi vallas asuvas Mäeltküla tööstuspargis ning tutvuti Tori vallas Sindi sotsiaalkeskuse tööga.

Õppereisil osalenud Võru vallavalitsuse ametnikud väärtustasid teiste kohalike omavalitsustega kogemuste jagamist ning ühtlasi saadi ka inspiratsiooni ja mõtteid edaspidiseks. Peamised aruteluteemad olid kaasav eelarve ja muu kaasamisega seonduv, näiteks kogukondade ja ettevõtete toetamine, roheteemad, valla teed ja investeeringud.

Pikem arutelu toimus Viljandi vallavanema Alar Karuga kohtumisel linna ümber olevate rõngasvaldade teemal ning leiti, et selles osas ollakse üpriski sarnased.

Tori vallaga võrreldes on Võru vald kahaneva rahvaarvuga piirkond. Kasvava rahvaarvuga Tori valla pluss on see, et asutakse Pärnu lähedal ning ka logistiliselt heas asukohas. LEPM

Hääletusel võitis terviseraja valgustus

Antsla valla kaasava eelarve hääletamisel osales 216 inimest. Hääletuse tulemusena saab Kasumetsa matka- ja õpperada järgmisel aastal täies ulatuses valgustatud. 2,2-kilomeetrisele ringile valgustuse ehitamine kogus 77 toetushäält.

Esikolmikusse mahtusid veel parkla ehitus Urvaste kiriku juurde, mis sai 55 häält, ja 23 häält saanud ettepanek «Urvaste raamatukogu aknad särama».

Järgnesid Antsla staadioni välijõusaali rekonstrueerimine (21), Kuldre küla pargialale varjualusega istumiskoha ning külakiige rajamine (20), Antsla kesklinna väliekraani paigaldamine (11) ja Tsooru pargi tiigi ja ojasängi korrastamine (8).

Uue bussipeatuse paviljoni paigaldamine Vana-Antslasse sai vaid ühe hääle. LEPM

Konverents keskendus Vastseliina alevikule

Vastseliina rahvamajas leidis aset aleviku 100. aastapäevale pühendatud konverents. Seda jäävad meenutama fotonäitus rahvamaja fuajees ja kohapeal loodud tulevikuvisioonid, mis saavad peagi ka visuaalse väljundi.

Konverentsi aitasid korraldada Lea Lillemets, Ago Ruus, Merlis Pajustik ja Evelyn Grzinich. Aruteludes rääkisid kaasa Albert, Iris, Helena, Urmas Juhkam, Kristi Valk ja Klaudja Heliste. Kõlama jäi noorte veendumus, et Vastseliina püsib veel vähemalt sada aastat. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles