Põlvamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Ettevõtmine leiab aset Räpina loomemajas.
Ettevõtmine leiab aset Räpina loomemajas. Foto: Arvo Meeks

Räpinas õpitakse kriisideks valmis olema

Räpina loomemajas leiab 5. novembril aset Räpina valla kogukondade kriisivalmiduse koolituspäev.

Koolituse eesmärk on tõsta kohaliku kogukonna kriisikindlust. Üheskoos arutatakse, kui kriisivalmis on üks või teine kogukond ning räägitakse üle kriisiolukorra rollijaotused.

Päeva viib partnerite abil läbi päästeamet, kes annab ülevaate elanikkonnakaitsest ja kriisireguleerimisest – nii laiemast kriisiplaanist kui detailsematest nippidest. Lisaks toimuvad rühmatööd-arutelud väiksemates gruppides. Koolituspäeval saab süüa ka «kriisilõunasööki».

Koolitusel osalemiseks on väga oluline registreeruda hiljemalt 3. novembriks Räpina valla kodulehel oleva vormi kaudu. LEPM

Maakonna turismirahvas seadis sihte

Mooste viinavabriku külalistemajas peetud Põlvamaa turismiseminaril vahetati infot ja arutleti kestlikkuse temaatika üle.

Kaia Lehtsaar Lõuna-Eesti turismiklastrist tutvustas klastrit ning loodava Lõuna-Eesti DMO (Destination Management Organization) ehk sihtkoha arendamise organisatsiooni põhimõtteid. Üks teema, millele DMO keskendub, on kestlikkus turismis.

Põlvamaa arenduskeskuse rohemajanduse valdkonna suunajuht Kanni Kallastu rääkis Rohelisema Põlvamaa võrgustiku tegevustest. Sama organisatsiooni turismiarendusjuhi Kristi Kahu jutust jäi kõlama, et Kagu-Eesti mainekava puhketurismi suunal on töös veebileht midatehalounaeestis.ee, kuhu on oodatud ettevõtete pakkumised.

Kahu kõneles sellestki, et äsja viibisid maakonnas Segebergi (Saksamaa) ja Drawsko Pomorskie (Poola) piirkondade esindajad, et tutvuda Põlvamaaga ning ühtlasi arutada kolme piirkonna turismialase koostöö edasisi võimalusi.

Tarmo Schmidt Turingery OÜst tutvustas veel arendusjärgus olevat turismiteenuse pakkujatele mõeldud tööriista Touringery, mille eesmärk on lihtsustada nii teenusepakkujate töö korraldamist kui kliendil kõikide võimaluste leidmist ja broneerimist. LEPM

Intsikurmus võetakse maha kahjustatud kuused

Üraskirüüste on tabanud ka Põlva külje all asuva Intsikurmu parkmetsa kuuski. Sealsete kuivanud puude tulevik oli kõne all hiljutisel Põlva vallavolikogu istungil.

Volikogu otsustas müüa enampakkumise korras üraskirüüste tõttu kuivanud (umbes 350 tihumeetri koguses) ja üraski asustatud kuuse raieõiguse parkmetsas Põlva vallale kuuluvatel katastriüksustel. Enampakkumise alghind on 17 500 eurot. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles