Kultuuritempli katusele kerkib Taevapark

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Seda, et Põlva kultuurikeskuse katus on perspektiivikas esinemispaik, on muusik Mari Jürjens juba tõestanud. Peagi muutub see veelgi atraktiivsemaks.
Seda, et Põlva kultuurikeskuse katus on perspektiivikas esinemispaik, on muusik Mari Jürjens juba tõestanud. Peagi muutub see veelgi atraktiivsemaks. Foto: Silver Tõnisson

Põlva vallavalitsus kuulutas välja riigihanke, et leida projekteerija Põlva kultuuri- ja huvikeskuse katuseterrassile, millele antud nimi Taevapark. Linna kõrgeimasse punkti peaks plaanide kohaselt tulema vaateplatvorm, roheala, suvelava ja kohvik.

«Kultuurikeskuse katuselt avanevad muinasjutulised vaated rohelisele Põlvale ja lähiümbrusele ning katusepargist saab seega vaatetorn linnale,» rääkis Taevapargi idee autor ja Põlva kultuurikeskuse direktor Eerika Mark. «Samas on seal võimalik korraldada kultuurisündmusi, pulmi, vastuvõtte ja muid üritusi.»

Kesk tänaval asuva kultuurikeskuse katusel saab ära kasutada eri kõrgustel tasapindu. Katuse osaline remont ja terrassi väljaehitus aitab lahendada ka hoone ühe suurema probleemi: sademevee läbijooksud pea iga suurema saju korral, olgu see siis vihm, lumi või lörts. Lisaks saavad parandatud lavatorni tekkinud mõrad ja muud veekahjustused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles