Valgamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kairid Leks (vasakult), Mario Pinka ja Marika Muru
Kairid Leks (vasakult), Mario Pinka ja Marika Muru Foto: Valga vallavalitsus

Selgusid kõige sõbralikumad teenistujad

Valga valla sünnipäeva puhul valis vallavalitsuse pere endi seast kõige sõbralikumad teenistujad. Võrdse toetuse pälvis neli inimest.

Kogukonna- ja koostööprojektide spetsialist Marika Muru sai tunnustuse, kuna ta märkab ning hoolib, on kiire ja korrektne.

Ehitusspetsialist Kairid Leks mõistab kolleegide sõnul inimeste muresid ja rõõme, on alati valmis kuulama ja kui võimalik, ka aitama. Maakorralduse spetsialist Mario Pinka on kompetentne ja asjatundlik ning tunneb oma tööd.

Juhtivsekretär Liina Pettai on aga kolleegide sõnul abivalmis, kompetentne ning hooliv ja alati toetav. LEPM

Vahetati sadu valgusteid

Otepää vallas jõudsid lõpule Euroopa ühtekuuluvusfondi toel läbi viidud tänavavalgustuse uuendustööd.

Valla tänavavalgustuse renoveerimise projekti kogumaksumus oli 653 221,00 eurot, millest toetus oli 444 190,28 eurot. Algselt oli kavas renoveerida 456 tänavavalgustit. Kuna hanked osutusid aga plaanitust odavamaks, sai eelpool toodud summa eest renoveerida veel umbes 200 valgustit, kokku 660. Halvas seisukorras valgustusmastid ja toiteliinid asendati ning ohtralt elektrit tarbinud lambid vahetati LED-lampide vastu.

Pühajärve rannapargi valgustuse renoveerimisprojekti kogumaksumus oli 160 009,48 eurot, millest toetus oli 110 406,54 eurot. Renoveeriti 95 valgustuspunkti Pühajärve rannapargis ja Tennisevälja tänaval.

«Kuna ka siin osutus hange odavamaks, võis Otepää Aedlinnas renoveerida täiendavalt valgustuspunkte, kokku sai Aedlinna piirkonnas uuendatud 129 valgustuspunkti,» selgitas projektijuht Lea Ruuven.

Mõlemal juhul teostas töid OÜ Kagu Elekter. Paigaldati Vizulo valgustid, mille juhtimine toimub vastavalt olukorrale astrokella või hämaraanduriga.

Kui enne projekti elluviimist oli Otepää vallas keskmine valgustuspunkti installeeritud elektriline võimsus 119 W, siis nüüd on see 50 W. Oluliselt vähenevad nii süsihappegaasi (CO2) õhku paiskamine kui elektrienergia tarbimine. LEPM

Spordiselts sai tubli abilise

Kohaliku omaalgatuse programmi toetuse, SA Eesti Terviserajad ja omaosaluse abiga soetas MTÜ Tõrva Spordiselts Tõrva suusaradade hoolduseks vajaliku seadme. 2,4 meetri laiune Trackroll kogub lume rajalt ja surub suusarajale, samal ajal tasandab press lumevaiba. Rööbasrulli ees on lumepurustaja, mida kasutatakse, kui lumi on kõva või jäätunud. Lõppviimistluse annab pressiga rööbastee jäljeajaja, mis järgib suusaraja profiili. Seade on välja töötatud koos Soome rajameistritega.

Varem kasutas selts liikmete valmistatud seadmeid, mida tuli eri töid tehes vahetada. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles