Koolid peavad võitlust kiusamisega (2)

Jaanika Elias
, reporter
Copy
Nii vaimne kui füüsiline kiusamine mõjuvad lapsele rängalt. Mõlemad võivad kesta pikalt nii, et lapsevanemad sellest midagi ei tea.
Nii vaimne kui füüsiline kiusamine mõjuvad lapsele rängalt. Mõlemad võivad kesta pikalt nii, et lapsevanemad sellest midagi ei tea. Foto: Shutterstock

Sel nädalal avalikuks tulnud laste kiusamisjuhtumid Pärnumaal tekitavad küsimuse, miks sellised asjad juhtuvad. Ühest vastust siin pole, küll aga on kiusamine kui mitmepäine lohe, kellega ka koolides pidevalt võidelda tuleb.

Paraku puutuvad kiusamisega kokku ka Lõuna-Eesti lapsed, nende lähedased ja õpetajad. Näiteks Põlvamaal elava Liisa (nimi muudetud, toimetusele teada) 6. klassis käiv poeg langes eelmisel aastal klassiõest netikiusaja ohvriks. «Millalgi tekkis klassis ühe poisiga probleeme ja kuna meil on eraldi vanemate vestlusgrupp Facebookis, tõstatati ka seal see teema. Üks vanem aga uuris, kas üldse teame, millega meie lapsed Snapchatis tegelevad. Siis saingi teada, et neil on selline vestlus seal.»

Kui naine vestluse kuvatõmmist nägi, sai ta lausa šoki, sest poeg oli ühele klassiõele öelnud, et tüdruk võiks ennast ära tappa. «Olin surmani ehmunud.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles