Riik plaanib Võrumaale teist keskpolügooni. Inimesi ähvardab kolimine

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Tänavusel suurõppusel Siil lõid kaasa soomukid, mis tulevikus hakkavad harjutama ka laiendataval Nursipalu harjutusväljal.
Tänavusel suurõppusel Siil lõid kaasa soomukid, mis tulevikus hakkavad harjutama ka laiendataval Nursipalu harjutusväljal. Foto: Arved Breidaks

Kaitseministeeriumil on kavas ühendada Võrumaal praegu lahus paiknevad kaitseväe lasketiir, Nursipalu harjutusala ja Sänna laokompleks suureks harjutusalaks koos sõjaväelinnaku ehitamisega tuhande liitlasväelase majutamiseks. Teadaolevalt tuleb mitmel perel seetõttu oma kodust loobuda.

«Olen kuulnud, et see hakkab sisuliselt Võru tagant peale ja läheb Tsooru lähistele välja,» ütles üks tundmatuks jääda soovinud Võrumaa rahvaesindaja. Linnulennul idast läände teeb see umbes 18 kilomeetrit.

Polügooni põhjapiiri orientiir on Võru–Valga raudtee ning lõunas Võru–Valga maantee, ent kuidas täpselt piir kulgema hakkab, pole avalikkusel teada. Küll on vihjatud võimalusele, et Nursi–Sõmerpalu tee, mis juba osaliselt kulgeb läbi Nursipalu harjutusala, suletakse tavaliiklusele.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles