Staažikaim must varjupaigakass on seal kevadest

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Teesi on Võru varjupaigas uut kodu oodanud 226 päeva.
Teesi on Võru varjupaigas uut kodu oodanud 226 päeva. Foto: Võru loomade varjupaik

Varjupaikade MTÜ varjupaikades on oktoober musta kassi kuu, mil musta või musta-valgekirju kassi saab koju viia ühe euro eest.

Võru varjupaigast oli neljapäeva lõunase seisuga kuu jooksul koju saanud neli süsimusta ning kaks mustvalget hiirekuningat. Nagu tõdes Varjupaikade MTÜ kommunikatsioonijuht Anni Anete Mõisamaa, on see väga tubli tulemus.

Sama kinnitas Võru varjupaiga juhataja Relika Rehemets, kelle sõnul polegi kodu leidnud loomade arv kõige olulisem. «On tähtis, et uue pereliikme võtmine oleks läbimõeldud otsus.»

Kuu algul oli Võru varjupaigas kodu ootel 18 musta ja musta-valgekirjut kassi. Paraku pole see oluliselt muutunud, sest kojusaanute asemele tulevad uued. Nii oli üleeile lõuna paiku uue kodu ootel 17 musta ja mustvalget karvakera. «Aga just täna peaks uue perega kohtuma meie mustvalge Kopikas. Kui uus pere ja Kopikas omavahel sobivad, läheb ka tema koju,» oli Rehemets lootusrikas.

Esimene, kes sel kuul varjupaigast koju läks, oli mustvalge Kutsi, kes ootas uut kodu kaks päeva vähem kui aasta. Nüüd on Võrus kampaaniakiisudest kõige kauem uut peret oodanud Teesi, kes on seal märtsist.

Valga loomade varjupaigas oli neljapäeval seitse musta ja musta-valgekirjut kassi. Sama palju on neid kuu jooksul ka uude koju saadetud. Loomade arv püsib sealgi stabiilne. «Sügishooaeg ongi selles mõttes aktiivne, et loomi võetakse palju, aga neid tuleb ka juurde,» tõdes varjupaiga juhataja Jana Juhkam.

Sarnaselt Võrule õnnestus sel kuul uus kodu leida ka Valga varjupaiga kõige staažikamale mustakarvalisele kiisule. «See oli Black Star, kes jõudis meile mullu novembris,» ütles Juhkam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles