Spordiüritused taastuvad koroonaaja mõjust

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tänavune Tartu Maratoni spordiaasta algas tänu ilusale talvele mõistagi suusaradadel.
Tänavune Tartu Maratoni spordiaasta algas tänu ilusale talvele mõistagi suusaradadel. Foto: Hendrik Osula/Klubi Tartu Maraton

Aasta jooksul suusatas, sõitis rattaga ja jooksis Tartu Maratoni klubi üritustel pea 3500 inimest rohkem kui mullu. Kuigi koroona-aastatel osalejaskond kahanes, on nii lapsed kui ka täiskasvanud taas üha rohkem spordiüritustel osalema hakanud.

Tartu Maratoni spordiaasta algas suusaradadel. Enne maratoni said osalejad panna end proovile avatud raja ja teatemaratoni sõitudel ning nädal hiljem suusatasid Tähtveres lapsed ning Otepää ja Elva vahelisel distantsil täiskasvanud. Lisaks sai talvisel laulupeol lüüa kaasa virtuaalselt. Kokku oli Tartu Maratoni üritustel osalejaid 5981.

Mais ootasid oma järge Heateo jooks ja maastikumaraton. Heateo jooksul osales 473 inimest ning koostöös Tartu ülikooli kliinikumi lastefondiga koguti laste teraapiatundide läbiviimiseks pea 7000 eurot. Maastikumaraton osutus sel aastal väga populaarseks just laste seas. Kokku osales neid pea 2500, täiskasvanuid natukene üle 2000.

Mai lõpus said ratturid paariaastase vahe järel taas päriselt kokku Tartu rattarallil, kus pedaalis pea 3500 last ja täiskasvanut. Kaug­osalusega ühines veel üle 1100 rattasõbra.

Tartu rattamaraton algas lastesõitudega ning järgmisel päeval sai teoks rattasõit Otepäält Elvasse. Programmilistest üritustest võttis osa 4561 ratturit ning virtuaalseid osalejaid oli 799.

Oktoobri algus oli jooksusündmuste päralt ning ilusa sissejuhatuse tegi Friday Night Run, kus osales pea 1300 ööjooksjat. Punkti pani hooajale Tartu linnamaraton, kus osales kokku üle 5600 jooksja.

Klubi Tartu Maraton ürituste projektijuhi Oliver Kivimäe sõnul üllatas teda sel aastal meeldivalt laste suur osavõtt, mida oli eriti näha linnamaratoni puhul, kus neid osales kokku peaaegu 3000. «Ka teistel üritustel on laste osalemine tõusuteel,» lisas Kivimäe.

Ürituste peakorraldaja Indrek Kelgu sõnul võib hooajaga rahule jääda, kuid alati saaks paremini.

«Koroona-aastad on kahjuks muutnud inimeste liikumisharjumusi ja seda mitte väga positiivses võtmes. On hea meel näha, et see on vaikselt muutumas, kuid kindlasti võiks seis veel parem olla.»

Tartu Maratoni ürituste uus hooaeg saab alguse veebruaris teatemaratoni ja avatud raja sõitudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles