VIDEOLUGU ⟩ Väsinud kaunitar lüüakse uuesti üles

Copy
Setomaa vallavanem Raul Kudre sõnul on Värska gümnaasiumi remonti paar aastat ette valmistatud ning nüüd tuleb loota, et riigihange annaks valla rahakotile vastuvõetava tööde hinna.
Setomaa vallavanem Raul Kudre sõnul on Värska gümnaasiumi remonti paar aastat ette valmistatud ning nüüd tuleb loota, et riigihange annaks valla rahakotile vastuvõetava tööde hinna. Foto: Arvo Meeks

Värska männimetsa serval asuv 36 aasta vanune Värska koolimaja läheb järgmisel aastal täielikule ümberehitamisele, et kohandada klassiruumid õpilaste tegeliku arvu järgi ning anda ühist katust jagavale gümnaasiumile ja muusikakoolile tänapäevane ruumilahendus.

«Välja on kuulutatud ehitushange täielikuks rekonstrueerimiseks,» ütles Setomaa vallavanem Raul Kudre. «Karp jääb püsti, võimla samale kohale, aga klassiruumid lähevad väiksemaks ja kolmandale korrusele on planeeritud väike, kümnekohaline õpilaskodu. Välisilmes olulist muutust ei tule, loomulikult toimub soojustamine, akende vahetamine ja kõik muu selle juurde käiv.»

Aastal 1986 valminud Värska gümnaasiumi hoone plaanitav remont läheb lootuste kohaselt maksma kuni kolm miljonit eurot. Sellest umbes kolmandiku on vallavalitsus hankinud toetustena eri programmidest, kuid oma eelarvet tuleb tuulutada ka Setomaa vallal. Kas rahast jätkub terve koolimaja remondiks, sõltub hankekonkursi tulemusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles