Lüllemäel sünnib erimenüü kohalikust toorainest

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kerti Vissel kinnitab, et kodumaist toorainet nende Lüllemäel asuvas restoranis jagub.
Kerti Vissel kinnitab, et kodumaist toorainet nende Lüllemäel asuvas restoranis jagub. Foto: Lauri Laan

Lüllemäe restoranis Kolm Sõsarat leiab laupäeval aset eriõhtusöök «Femmes Uniques». Külalistele loovad menüü kaks peakokka: Merlin Vettik Tallinnast Fotografiska restoranist ja Kerti Vissel restoranist Kolm Sõsarat. Fookus on jätkusuutlikkusel.

«Minule kui kohalikust toorainest maitseelamusi pakkuvale peakokale on sügistalvel oluline, kui hoolas on suvisel külluse ajal köögis oldud ja mida varutud,» rääkis Vissel. «Meie restorani salved ja sahvrid on kohalikku rikkust täis.»

Vettik tunnistas, et Valgamaa võlus teda sel suvel oma lõputute metsa- ja põlluteede ning mustikate, pohlade ja metsikute õuntega. «Peakokana inspireeribki mind eelkõige meie kohalik tooraine. Kui Kertiga vesteldes kuulsin, et meil on võimalik kogu menüü valmistada põhimõtteliselt Lüllemäe naabrusest korjatust või kasvatatust, olin veendunud, et see õhtusöök on täpselt minu jaoks.»

Nii Vissel kui ka Vettik on Kopenhaageni koka Magnus Nilssoni juhitava MAD akadeemia jätkusuutlikkuse kursuse vilistlased. Mõlemad usuvad, et säästlik meelelaad ei pea olema toiduvalmistamisel piirav, vaid suunab rohkem planeerima ja loomingulisust rakendama.

Eriõhtusöögil pakutakse kaheksakäigulist maitseelamust. Peakokad jagavad ka seda, kuidas nad on keskkonnasõbralikke lahendusi leidnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles