Transpordiamet saab tuntud juhi

LEPM
Copy
Priit Sauk asub Transpordiametit juhtima 21. novembrist.
Priit Sauk asub Transpordiametit juhtima 21. novembrist. Foto: Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium

Majandus- ja taristuminister Riina Sikkut kinnitas riigikantselei valikukomisjoni ettepanekul Transpordiameti uueks peadirektoriks Priit Sauki, kes astub ametisse 21. novembril.

„Priit Saukil on pikaajaline transpordi- ja ehitusvaldkonna kogemus ning ta valmistas ette Transpordiameti loomist. Organisatsioon, mis on viimastel aastatel läbi elanud suuri muudatusi, vajab nüüd ühtse meeskonna ehitamist, kes suudaks jätkusuutliku ja kvaliteetse liikuvuse väljakutse Eesti jaoks lahendada. Soovin uuele juhile jõudu, tegelemaks teemadega bussiliikluse korraldusest lennundusjärelevalveni ja veeteede süvendamisest raudteeohutuseni,“ märkis Sikkut.

Priit Sauk on viimase aasta juhtinud Rail Balticu ühisettevõtte RB Rail AS Eesti filiaali, enne seda oli ta 5 aastat Maanteeameti peadirektor. Varasemalt on ta juhtinud ehitusettevõtet SRV Ehituse AS. Saukil on juhtimiskogemus ka ettevõtetest Teede REV2 AS, AS YIT Ehitus, AS Koger ja Partnerid ning AS Tartu Maja. Ta on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli ehitusteaduskonna ehitusinseneri erialal.

Uue peadirektori Priit Sauki sõnul oli Transpordiameti loomine ainuõige otsus. „Olin Transpordiameti sünni tulihingeline toetaja ja ettevalmistuse aktiivne vedaja ning olen seda hinges endiselt. Eesti riigi efektiivsuse mõttes oli ainuõige koondada kõigi transpordiliikide ülene investeeringute kavandamine ja elluviimine ning järelevalve ühtse riigiameti juhtimise alla,“ märkis ta.

Sauki sõnul on tema eesmärgiks varustada poliitikuid otsustamiseks adekvaatse ja analüüsidel põhineva infoga ning viia ellu kokkulepitut. „Soovin arendada meie meremajandust, lennundusohutust ja laiemalt kõiki transpordiühendusi. Fookuses saavad kindlasti olema efektiivsus, kliendisõbralikud teenused, aga ka e-teenuste arendamine. Kindlasti vajab tunnustamist ja toetamist Transpordiameti meeskond,“ ütles Sauk.

Priit Sauk alustab tööd Transpordiameti juhina 21 novembrist ning ametiaeg kestab 5 aastat. Tema ametipalk on 7500 eurot kuus.

Transpordiamet loodi 1. jaanuaril 2021 seniste Lennu-, Maantee- ja Veeteede Ameti ühendamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles