Selgub Eesti kõige säravam anne

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Arhanna Sandra Arbma on edukalt esinenud mitmel rahvusvahelisel konkursil. Nüüd paneb ta end proovile koduses konkurentsis.
Arhanna Sandra Arbma on edukalt esinenud mitmel rahvusvahelisel konkursil. Nüüd paneb ta end proovile koduses konkurentsis. Foto: Sander Ilvest

Pühapäeval selgub tänavune Annetekoja konkursi võitja. Eesti talendišõu 22 finalisti seas on esindajaid ka Valga- ja Põlvamaalt.

Nagu tõdes kolmandat korda toimuvat konkurss-festivali korraldava Eesti kultuuri koja tegevjuht-koordinaator Heili Vaus-Tamm, on iga Annetekoja võistlus veidi oma patrooni nägu.

Laiem haare

«Kui senised patroonid olid lauljad Anne Veski ja Uku Suviste, siis Vello Vaheri patrooniks kutsumisega püüdsid korraldajad anda signaali, et oodatud on kõik andeliigid. Ja sel aastal ongi tugev konkurents just füüsiliste alade vahel,» avaldas Vaus-Tamm rahulolu.

22 finalisti valisid videovooru põhjal välja Viesturs Jansons, Pille Lill, Vahur Untera, Jako Kull, Heli Kuulmann ja Märt Agu.

Heili Vaus-Tamme sõnul polnud Põlva, Valga ja Võru kandi andekate inimeste osakaal tänavuste kandidaatide seas suur, aga see-eest oli suur nende finaalipääsemise protsent.

Finalistide hulka valiti ka kümneaastane laulja Arhanna Sandra Arbma Räpinast.

Lausa kahe numbriga on finaalis Valga stuudio Joy. Parimate sekka jõudis nii laulja Laura Krastina kui ka Joy juhi Marina Jerjomina juhendatav koostööprojekt Matrix, mida esitab Tallinna Läänemere gümnaasiumi trupp.

Finalistide hulka valiti ka kümneaastane laulja Arhanna Sandra Arbma Räpinast, kes on endale nime teinud mitmel rahvusvahelisel konkursil.

Lavale astub superisa

Talendišõu finaal toob Alexe­la kontserdimaja lavale ka superisa Vello Vaheri kolme põlvkonna tsirkusenumbri. Isadepäeval toimuva finaalvõistluse patroon on ise viie lapse isa ja viie lapselapse vanaisa.

Annetekoja konkurss-festivali korraldab Eesti kultuuri koda koostöös muusikute fondiga PLMF. Formaadi algataja on laulja Pille Lill.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles