Alla laetavad telefoniäpid võivad tuua kopsaka arve

Jaanika Elias
, reporter
Copy
Kui telefoniarve tuleb oodatust suurem, tasub selle põhjuseid uurida oma mobiilioperaatorilt. Foto on illustratiivne.
Kui telefoniarve tuleb oodatust suurem, tasub selle põhjuseid uurida oma mobiilioperaatorilt. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Hiljuti sai üks lõunaeestlane oodatust tublisti suurema telefoniarve. Asja uurides selgus, et keegi oli tema numbri ühele mängude tellimisele lehele lisanud.

«Nimelt saab ükskõik kes sinna lehele sisestada kellegi teise numbri ja tasuline teenus algabki, pole vaja mingit sõnumit kinnitada,» väitis vihje saatja. «Elisa laiutab käsi ja nõuab muudkui teenuse tasumist, kuigi klient ei pruugi olla üldse ise midagi teinud. See leht peaks olema üldse keelatud, sest infot ei saa, mille eest maksad, Eesti teenindus ei tööta.»

Elisa meediasuhete juht Taavi Teder selgitas, et nad testisid mainitud leheküljel registreerimise protsessi. «Pärast numbri sisestamist saadetakse telefoninumbrile unikaalne PIN-kood, millega viiakse registreerimisprotsess lõpuni. Ja alles pärast seda on tellimus aktiivne. Ainult numbri sisestamist ei piisa,» sõnas Teder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles