Riik hakkab üles ostma kaitseväe polügoonile ette jäävaid maid

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Nursis elava Raul Ermeli sõnul on Nursipalu harjutusvälja laiendamisega seotud teadmatus paljudele väga rusuvalt mõjunud.
Nursis elava Raul Ermeli sõnul on Nursipalu harjutusvälja laiendamisega seotud teadmatus paljudele väga rusuvalt mõjunud. Foto: Arved Breidaks

Nursipalu harjutusvälja laiendamist planeeriv riigi kaitseinvesteeringute keskus (RKIK) alustab pärast 21. novembrit läbirääkimisi inimestega, kelle kodu, põllumaa, mets või muu kinnisvara jääb polügooni suurendamisele ette, mistõttu riik soovib neilt selle ära osta.

Kümned Võrumaa pered elavad juba mitu nädalat teadmatuses, sest Nursipalu harjutusvälja kavandatav laiendamine tähendab paljude erakätes kinnistute, sealhulgas inimeste kodude ülesostmist, kuid tänini pole RKIK avaldanud, kellelt maad tahetakse osta ja millistel tingimustel.

«Inimesed on hakanud helistama: kes ütleb, et ei ole enam raieluba antud, kes on öelnud, et pangast ei saa enam laenu. Ma ei tea, kas see on harjutusvälja tõttu, aga paanika on,» rääkis Nursis elav Rõuge volikogu liige Raul Ermel. «Teadmatus on kõige hullem seisund. Üks külamees helistas, et kas nüüd peab ootama, kuni hoovi peale sõidetakse ja kästakse kohvrid kokku panna. Proovid inimesi rahustada, aga ise lähed ka ärevaks – ma ei tea ju, mis ja kuidas korraldatakse. Ametlikku infot pole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles