Hanno Pevkur: Nursipalu harjutusvälja saab laiendada vaid koostöös kohalikega

Hanno Pevkur
, kaitseminister
Copy
Kaitseminister Hanno Pevkur
Kaitseminister Hanno Pevkur Foto: Madis Veltman

Nursipalu harjutusvälja laiendamine on möödapääsmatu, kuid kaitseministrina pean väga oluliseks, et seda tehes tegutseme läbipaistvalt ja kohalikke kogukondi kaasates. Varugem üksikasjadega siiski veel veidi kannatust, sest lähtume vanarahva tarkusest: üheksa korda mõõda, üks kord lõika. Sest jutt ei ole ei vähemast ega rohkemast kui kogu Eesti julgeolekust.

Kui Venemaa väed ööl vastu 24. veebruari Ukrainasse tungisid, sai hoobilt selgeks, et maailm pole enam endine. Suure naabri agressioon oleks võinud kiiresti teha lõpu nii Ukraina riigile kui ka Euroopa julgeolekuarhitektuuri senistele alustaladele. Kuid Ukraina rahvas on näidanud üles ülimat vaprust ja sitkust ning sissetungijad taganema sundinud. Ehkki agressorarmeel on ülekaal isikkoosseisu, relvastust ja laskemoona arvestades, on kujunenud ülitähtsaks asjaolu, et Ukraina väed on paremini välja õpetatud ning saanud lääneriikidelt aina rohkem relvaabi, mida nad on ka kiiresti kasutama õppinud.

Me ei tohi siiski unustada, et Ukraina rahvas on maksnud ja maksab ikka veel päevast päeva ränka hinda. Kaitseministeeriumi, kaitseväe ja teiste sõjalise riigikaitsega tegelevate asutuste ülim eesmärk on, et Eesti rahvast selline saatus kunagi enam ei tabaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles