Valkalased võitlevad tänavanime vastu (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valkas asuva Fricis Roziņši tänava elanikud Spulga Šavalgina ja Dzintra Fišere andsid hiljuti omavalitsusele üle palve mitte anda tänavale Voldemārs Roberts Zāmuelsi nime.
Valkas asuva Fricis Roziņši tänava elanikud Spulga Šavalgina ja Dzintra Fišere andsid hiljuti omavalitsusele üle palve mitte anda tänavale Voldemārs Roberts Zāmuelsi nime. Foto: Inga Karpova

Mõnedes piirilinna Valka elanikes tekitab rahulolematust, et kihelkonnaduuma otsustas varem Fricis Roziņši nime kandnud tänava ümber nimetada Voldemārs Roberts Zāmuelsi tänavaks.

Miks peaks tänav, kus asub ainult kaks lagunenud ja pooleldi asustatud maja, saama endale nõnda pika nime? Miks ei kuulanud omavalitsus inimesi ega andnud neile võimalust avaldada oma arvamust? Selliseid küsimusi on tänava ümbernimetamise otsus kohalikes tekitanud, vahendas Põhja-Läti ajalehe Ziemellatvija veebitoimetaja Oskars Morozovs.

«Lastele ei jää see nimi meelde. Miks ei võiks nimi olla Salu tänav, kuna lähedale on istutatud kasesalu?» küsis üks kohalik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles