Lavly Perling: Kolmanda põrsa kiituseks

Lavly Perling
, Erakonna Parempoolsed esimees
Copy
Erakonna Parempoolsed juht Lavly Perling

 
Erakonna Parempoolsed juht Lavly Perling  Foto: Sille Annuk

Maailmas on olemas palju lugusid, mille tarkusetera on aegumatu, ning ka kuulsast «Kolme põrsakese» muinasjutust sobib alati õppida. Tänapäeval räägib lugu kolmest põrsavennast, kes igaüks enesele isesorti maja ehitavad, meile ennekõike turvatundest ja kaitstusest, ettevalmistuse olulisusest ning enda ja oma lähedaste eest vastutuse võtmisest.

Igaühe turvalisus algab kodust ja kogukonnast, kuid mitmekülgse kaitstuse tagamiseks on kriitiline roll riigil, poliitikutel ja kohalikul võimul. Ilmselgelt vajavad otsustajaid ja eestvedajad Nuhv-Nuhvina mõtlemiseks ja tegutsemiseks tarkust, julgust ning ettenägelikkust. Peame olema valmis ka siis, kui loodame ja usume, et hunt ei tule.

Iga ebameeldivat olukorda on lihtsam taluda, kui olla selleks valmis. Eestlane on loomu poolest ettenägelik. Vajaminev vesi, toit, riided ja tikud on meil ikka kodus kapis olemas. Kui vaja, siis võtad. Ilmselt on aga tuttav seegi tunne, kui oled poodi hambapasta või patareide järele läinud, aga need siis ikkagi ostmata unustanud. Oledki ilma ja see ajab võib-olla pisut närvi, kuid järgmisel päeval tood vajaminevad asjad siiski ära ning taas on tükiks ajaks rahu maa peal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles