Teisel pool piiri Pihkvas käib kibe äri Eesti juustu ja šokolaadiga (1)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Tõeline kullasoon on sellisele alternatiivsele kaubandusele Lidli kaupluste avamine Eestis, sest sealt ostetavat odavat Euroopa juustu on Pihkvas võimalik hoopis priskema vaheltkasuga edasi müüa kui Atleeti.
Tõeline kullasoon on sellisele alternatiivsele kaubandusele Lidli kaupluste avamine Eestis, sest sealt ostetavat odavat Euroopa juustu on Pihkvas võimalik hoopis priskema vaheltkasuga edasi müüa kui Atleeti. Foto: Margus Ansu

Liikumis- ja kaubanduspiirangutest hoolimata käib üle Eesti-Vene piiri vilgas äri Eestist pärit toiduainetega ehk niinimetatud kotikaubandus, kus Pihkva kaubaagendid müüvad Eestist kokku ostetud toidukaupu oma kodulinnas käest kätte edasi keskmiselt 50-protsendise juurdehindlusega. Ostjate huvi Atleedi juustu ja Kalevi šokolaadi vastu aina kasvab.

«See on meie uus pakend,» takseerib Valio Eesti ASi tegevdirektor Maido Solovjov telefonist kuulutust, mis pakub müügiks Valio Võru juustutööstuses valmistatavat poolekilost viilutatud Eesti juustu hinnaga 600 rubla.

Kuulutus ripub üleval Venemaa sotsiaalvõrgustiku VKontakte grupis, mille eestikeelne nimi oleks Kaubad Eestist. Seda peab üks hakkaja Pihkva daam, kes juba umbes aasta pakub seal Eesti poodidest hangitud juustu, kastmeid, suitsuvorsti, maiustusi, kohvi ja teed, aga ka šampoone, muud kodukeemiat ning nüüd, aastavahetuse lähenedes, ka jõuludega seotud kraami.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles