Võrumaa külades jääb raamatukogusid vähemaks (1)

Jaanika Elias
, reporter
Copy
Kuldre ja Urvaste raamatukogu direktor Saima Tell tundis muudatuse üle heameelt, sest paberimajandust on tal edaspidi vähem, kuid mõlemad laenutuskohad jäävad alles.
Kuldre ja Urvaste raamatukogu direktor Saima Tell tundis muudatuse üle heameelt, sest paberimajandust on tal edaspidi vähem, kuid mõlemad laenutuskohad jäävad alles. Foto: Arvo Meeks

Mitu Võrumaa raamatukogu on oma uksed sulgenud, sest pole piisavalt lugejaid. Lähiajal ootab sama saatus ees ka Antsla vallas asuvaid Haabsaare ja Vaabina raamatukogu.

Antsla valla kultuuri- ja noorsootöö spetsialist Merle Tombak rääkis, et Vaabina ja Haabsaare raamatukogu uksed pannakse kinni 1. jaanuarist. «Need algatused on tulnud töötajatelt endilt. Oleme seda arutanud ja see pole kuidagi vallavalitsuse surve. Meil oli see teema üleval ka raamatukogude nõukogus,» sõnas Tombak.

Näiteks Vaabina raamatukogu puhul öelnud juhataja, et seal käis nii vähe rahvast ja sestap pole mõtet raamatukogu lahti hoida. «Küll saavad soovijad ka edaspidi kasutada koju tellimise võimalust. Seda saab teha nii helistades kui elektrooniliselt. Pealegi on Vaabina Antslale väga lähedal ja soovi korral saavad lugejad käia sealses raamatukogus,» selgitas Tombak.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles