Võrumaa külarahvas paneb end Nursipalu lahinguks valmis (4)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Nursipalu harjutusvälja laiendamisplaanid on lubatud avalikustada 21. novembril Tsooru rahvamajas toimuval kohtumisel Antsla, Rõuge ja Võru vallavolikogu liikmetega.
Nursipalu harjutusvälja laiendamisplaanid on lubatud avalikustada 21. novembril Tsooru rahvamajas toimuval kohtumisel Antsla, Rõuge ja Võru vallavolikogu liikmetega. Foto: Arvo Meeks

Nursipalu harjutusvälja plaanitav laiendamine nõuab kaitseminister Hanno Pevkuri (RE) sõnul kümnete majapidamiste ülesostmist, mille orienteeruv ring avalikustatakse esmaspäeva õhtul Tsooru rahvamajas toimuval kohtumisel kolme vallavolikogu liikmetega. Ukse taha jäetav külarahvas kardab, et seal võidakse otsustada midagi nende selja taga.

«Täna väga täpset numbrit öelda, kas see on kümme, viisteist, viiskümmend või rohkem majapidamist, on natuke keeruline,» rääkis Pevkur kolmapäeval riigikogu infotunnis keskerakondlase Anneli Oti küsimusele vastates. «Ma olen palunud riigi kaitseinvesteeringute keskusel lähtuda Nursipalu laiendamisel sellest, et me maksimaalselt kasutame ära riigi omandis olevat maad.»

Täpsustavale küsimusele vastates möönis kaitseminister, et laiendamisele ette jäävate majapidamiste puhul käib jutt kümnetest peredest, kellel tuleb arvestada väljavaatega, et nad peavad elukohta vahetama või suvekodust loobuma.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles