Võrumaa kool aitab leida sobivat eriala

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Võrumaa kutsehariduskeskuse direktor Eveli Kuklane ütles, et eelkutsevalik aitab selgust saada ka selles, milline eriala noorele üldse ei sobi.
Võrumaa kutsehariduskeskuse direktor Eveli Kuklane ütles, et eelkutsevalik aitab selgust saada ka selles, milline eriala noorele üldse ei sobi. Foto: Arvo Meeks

Võrumaa kutsehariduskeskuses on algamas kaks elukutsevalikut toetavat programmi: eelkutsevaliku programm 8. klasside õpilastele ning kutsevaliku õpe kõigile huvilistele.

Eelkutsevaliku programmist võtab tänavu osa 160 Võru maakonna koolide õpilast. Kahepäevase programmi esimesel päeval õpitakse tundma oskuste ja kutsetasemete maailma, konstrueeritakse õpiteid ning tutvutakse nüüdisaegse kutsekooli õppekeskkonnaga.

Teisel päeval osalevad õpilased oma valikul ehituse, puidu, metalli, toitlustusteeninduse, IT või mehhatroonika töötoas.

Esimest korda leidis programm aset eelmise õppeaasta kevadel, kaasates 80 õpilast.

«Eelkutsevaliku läbinud noor tajub ühelt poolt paremini, milline eriala võiks talle sobida või siis mitte sobida. Teisalt avardub silmaring, sest igal erialal on tarvis oskust mõista ja teha koostööd teiste kutsete esindajatega,» sõnas Võrumaa kutsehariduskeskuse direktor Eveli Kuklane.

Pooleaastane kutsevaliku õppekava on aga mõeldud inimestele, kes vajavad aega, et oma oskustes, huvides ja võimetes paremale selgusele saada. «Selle on meie koolis viimaste aastate jooksul läbinud 27 eri eas inimest,» lisas Kuklane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles