Seto Kongressi uueks peavanemaks valiti Rein Järvelill

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Rein Järvelill
Rein Järvelill Foto: Arvo Meeks

Värskas reedel toimunud Seto Kongressi vanemate kogu koosolekul valiti selle uueks peavanemaks Rein Järvelill.

XIII Seto Kongressil mullu oktoobris valitud 13-liikmeline vanemate kogu on töötanud ühe aasta peavanema Vello Saare juhtimisel. Aasta jooksul on kinnitatud seto keele arengukava, lükatud käima Setomaa Ettevõtlusmess, arendatud koostööd Eesti valitsusasutuste ja ministritega ning edendatud läbikäimist Setomaal ning mujal elavate seto kogukondade vahel.

Seto Kongressi vanemate kogu liikmed on Aare Hõrn, Aarne Leima, Vello Saar, Raivo Ristimäe, Maria Grünberg, Andreas Kalkun, Marika Ahven, Arvi Matvei, Rein Järvelill, Jane Vabarna, Raul Kudre, Elvi Nassar ja Urmas Sarja. Peavanema ametiaeg kestab üks aasta ning siis valitakse uus peavanem.

Rein Järvelill töötab Setomaa vallavalitsuses kommunikatsioonispetsialistina. Järvelill on olnud Setomaa ülemsootska (2019, 2020), riigikogu liige, rahandusministri nõunik, Värska vallavanem ja 2012–2017 aastal Meremäe vallavanem, Setomaa valla esimene vallavolikogu esimees.

Seto Instituudi tellimusel ning Järvelille juhtimisel koostati 2021.-2022.a seto keele arengukava. Järvelill on seto keele esindaja Eesti põliskeelte kogus ning Ida-Euroopa põlisrahvaste esindaja rahvusvahelise põliskeelte kümnendi juhtgrupis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles