Laskesuusatajad alustavad uut hooaega

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Rene Zahkna ja Regina Ermits eelmise MK-hooaja Otepää etapil. Loodetavasti on põhjust rõõmu tunda ka sel hooajal.
Rene Zahkna ja Regina Ermits eelmise MK-hooaja Otepää etapil. Loodetavasti on põhjust rõõmu tunda ka sel hooajal. Foto: Tairo Lutter

Järgmisel nädalal saab taas hoo sisse laskesuusatamise maailmakarikasari. Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon avalikustas need kaheksa sportlast, kes Eestit sarja avaetapil Kontiolahtis esindavad.

Teiste seas on stardis spordiklubi Võru Biathlon esindajad Regina Ermits, Rene Zahkna ning Raido Ränkel. Samuti kuuluvad koondisse Tuuli Tomingas, Susan Külm, Johanna Talihärm, Kristo Siimer ja Robert Heldna.

Treenerid võtsid valiku tegemisel aluseks mullused maailmakarikasarja ja IBU karikasarja edetabelid ning suvebiatloni maailmameistrivõistluste ja Eesti meistrivõistluste tulemused. «Sel hooajal proovime võimalusel teha maailmakarikasarjas rotatsiooni, et anda võimalus ka IBU karikasarja sportlastele ja juunioridele, kui nende tulemused ja distantsi pikkus seda lubavad,» ütles koondise treener, otepäälane Vjatšeslav Všivtsev.

Võrumaa klubi sportlased lähevad hooajale vastu optimistlikult. Rene Zahkna sõnul on vorm tänavu olnud stabiilne. «On olnud vähem nii-öelda Ameerika mägesid. Suvebiatloni maailmameistrivõistlused, Norra Blinkfestivalen ja Eesti meistrivõistlused läksid kõik paremini, kui mu ootused ettevalmistusperioodi alustades olid. Ootan väga Kontiolahti etapi esimest starti, mis annab mulle üsna selge nägemuse, kui palju suvel olen arenenud.»

Raido Ränkel kinnitas, et kõik, mis peatreener Fiodar Svoboda plaani pani, sai tehtud ja suuremaid tagasilööke pole olnud. «Vormile aga annavad parima hinnangu esimesed võistlused. Oberhofi maailmameistrivõistlused on kindlasti üks jõuproov, mida hing ootab.»

Ka Regina Ermits usub, et suvine ettevalmistus kulges hästi. «Mulle on alati peamine olnud terve püsida, et oleks võimalik kvaliteetseid treeninguid läbi viia ja selles osas olen suutnud suuremaid tagasilööke vältida. Praegu ootan kõige rohkem esimest võistlust Kontiolahtis. Põhifookus on küll maailmameistrivõistlustel, kuid igal võistlusel on oma tähtsus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles