Politsei vaade: perevägivald tähendab nii verd kui surma

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Politsei saab Eestis päeva jooksul keskmiselt 40 teadet perevägivalla kohta. Pole saladus, et vägivallapuhangud leiavad aset kuu esimesel poolel, mil makstakse välja pensione.
Politsei saab Eestis päeva jooksul keskmiselt 40 teadet perevägivalla kohta. Pole saladus, et vägivallapuhangud leiavad aset kuu esimesel poolel, mil makstakse välja pensione. Foto: Kristjan Teedema

Kadripäeva tähistati maailmas ka kui naistevastase vägivalla vastu võitlemise päeva. Eestis on sellega asjad nii, et edu on küll saavutatud, kuid endiselt valitseb suhtumine, et pere siseasjad las jäävad koduseinte vahele. Olgu need kuitahes rõlged ja verised.

Mees muutus lõkkeplatsil elukaaslase peale armukadedaks ja surus ta näoga lõkke kohale, tegi seda mitu korda ja lubas naise ära tappa. Trepikojas tuleb väljakutse saanud politseinikele vastu verise näoga teismeline tütarlaps, kes oli kodus läinud vahele kaklevatele vanemate ja ise viga saanud. Purjus mees lõi oma emale kirvega kätte. Narkojoobes mees peksis laste nähes naise läbi. Naine polnud nõus abikaasaga seksima ja mees peksis ta selle eest läbi.

Need on väljavõtted politseis sel aastal registreeritud perevägivalla juhtumitest. Kokku on neid aasta esimese kümne kuuga Eestis kirja pandud 12 455, millest 3000 puhul on politsei algatanud ka kriminaalmenetluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles