INTERVJUU ⟩ Karskusliidu juht: maailmas käib kainuse revolutsioon

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Eesti Karskusliidu juhi Lauri Beekmanni sõnul on alkoholist loobumiseks põhjuseid palju. Üks neist on teadmine, et alkohol on seitsme vähivormi põhjustaja.
Eesti Karskusliidu juhi Lauri Beekmanni sõnul on alkoholist loobumiseks põhjuseid palju. Üks neist on teadmine, et alkohol on seitsme vähivormi põhjustaja. Foto: Urmas Roos

Pole vaja end petta, arvates, et õhtune purk õlut või pokaal veini ei tee midagi halba, leiab Eesti Karskusliidu juht Lauri Beekmann. Alkoholi puhul ei ole riskivabu koguseid ja pealegi on tegemist vähki tekitava joogiga.

Inimene sünnib maailma täiesti kainena ega vaja enda elushoidmiseks alkoholi. Miks inimene siis ikkagi vägijooke jooma hakkab?

Peaasjalikult samal põhjusel, miks ta ka igasuguseid muid asju hakkab tegema: teda õpetatakse seda tegema. Ta näeb seda täiskasvanute pealt ja see tekitab arusaamise, et see on norm ja teistmoodi käitumine on normist kõrvalekalle, mis vajaks mingit selgitust. Enamjaolt inimesed ei soovi olla teistsugused. Nad kardavad kogukonnast väljajäämist ja nii minnaksegi grupiga kaasa, tehes ka asju, mis on neile tegelikult kahjulikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles