Surnukirstude hinnatõus tekitab Pihkvas pahameelt

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Surnukirstude hinnad on Pihkvas kasvanud tänavu kolmandiku võrra ning kallimad neist maksavad 100 000 rubla. Pildil on novembri alguses Moskvas toimunud matusetarvete mess. Moskvas maksab keskmine matus 3200 eurot.
Surnukirstude hinnad on Pihkvas kasvanud tänavu kolmandiku võrra ning kallimad neist maksavad 100 000 rubla. Pildil on novembri alguses Moskvas toimunud matusetarvete mess. Moskvas maksab keskmine matus 3200 eurot. Foto: EPA/SERGEI ILNITSKY/Scanpix

Kõigi muude argimurede kõrval nörritab Pihkva elanikke sel aastal kiiresti kasvama hakanud surnukirstude ning hauakivide hinnad.

Võrreldes aasta algusega on kirstude hinnad tõusnud kolmandiku võrra. Tublisti on kallinenud isegi kõige odavamad kirstud, mis mõnikord kandjate käes surnu raskuse all ära lagunevad, kirjutas Pskovskaja Lenta Novostei. Hauakivid on samal ajal aga kallinenud isegi kaks korda.

Miks on kirstud nii palju kallinenud, olgugi, et neid tehakse Pihkvas kohapeal, ja kui palju maksavad matused, et «mitte häbedenda», seda käis väljaande ajakirjanik Julia Magera linna matusebüroodes uurimas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles