Alkoholi viimine Eestist Soome kasvab

LEPM
Copy
Alkohol maksab Soomes mitu korda rohkem, kui Eestis.
Alkohol maksab Soomes mitu korda rohkem, kui Eestis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Odavpoodide keti A1000 Market juhi Tarmo Lauringu sõnul on Eestis ja Soomes osade toodete puhul hinnavahe endiselt väga suur, näiteks maksab alkohol üle lahe 2-3 korda enam, ning alkoholi viimine Eestist Soome on ka kasvanud.

«Soomes on maksud alkoholile palju kõrgemad ja kui on tulemas suurem sündmus, siis sõidetakse siia endiselt eraldi ostureisidele. Peamiselt soetatakse kaasa õlut ja longerot, aga ka kanget alkoholi ja sigarette,» loetles Lauring pressiteates.

Ta märkis, et eraisikutele üldiselt ei ole Eestist Soome alkoholi viimisel olulisi piiranguid, kui kaup on mõeldud isiklikuks tarbeks ja mitte edasimüügiks. «Näiteks võib tuua korraga kaasa kuni 90 liitrit veini, 110 liitrit õlut ja kuni 10 liitrit kanget alkoholi ja seetõttu lahkutakse ikka suurte kärudega,» ütles Lauring.

A1000 Tallinna poodides on viimaste kuudega Soome päritolu ostjate arv tuntavalt kasvanud. «Kui seni käidi Eestis pigem niisama lõbureisil ja puhkamas, aga nüüd jõutakse rohkem ka toidupoodi,» kommenteeris Lauring.

Kuigi mõned kaubad ja ka poed on poeketi juhi sõnul tõesti Eestis viimase poole aastaga eriti kalliks läinud, on siin keskmiselt ikkagi soodsam. «Erinevus on pigem soomlaste kasuks rõivaste ja tehnika allahindluste puhul, mis üle lahe on siinsest pigem suuremad,» rääkis Lauring.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles