Selgusid aasta kaitseliitlane ja naiskodukaitsja Põlvamaal

Mati Määrits
, reporter
Copy
Aasta tegijad Aike Meekler ja Jaano Mägi.
Aasta tegijad Aike Meekler ja Jaano Mägi. Foto: Kaitseliidu Põlva malev

Aasta kaitseliitlane Põlva malevas on Jaano Mägi, aasta naiskodukaitsja Põlva ringkonnas Aike Meekler.

Suhteliselt lühikese kaitseliidu Põlva malevasse kuulumise ajaga (seitse aastat) on kapral Jaano Mägi saavutanud palju. Sellele viitavad ilmekalt kas või viimatise kahe aasta osalus- ja aktiivsustunnid, mida mullu oli 297 ning on praeguseks kogunenud 303.

Mägi eestvedamisel algatati Eesti Vabariigi sünnipäeval riigilippude kinkimise tava. Kaitseliidu Põlva malev kingib Põlvamaa iga valla ühele perele riigilipu koos lipu kinnitusega. 2019. aastal valiti välja lasterohked pered, 2020 vabatahtlikud (päästjad ja abipolitseinikud), 2021 sädeinimesed ning tänavu meedikud ja õpetajad.

Mägi algatusel ja korraldusel tähistati 2019 Veteranipäeva. Mullu aga toetati sponsorite abiga Iraagis missioonil viibivaid kaitseliitlasi.

Sel aastal korraldas Jaano Mägi ühismeedias värbamiskampaania, mille tarbeks võeti üles hulk videoklippe aktiivsete Põlva maleva liikmetega. Lisaks kampaaniale on mees ka ise aktiivselt värvanud uusi liikmeid oma rühma.

Mägi jaoks on oluline, et Põlva malev oleks nii-öelda pildil - lisaks aktiivsele värbamisele seisab ta hea selle eest, et kõik tegemised saaksid kajastatud nii ühis- kui ka tavameedias.

Eraettevõtte juhina jätkub kapral Jaano Mägil aega kaasa lüüa erinevate sotsiaalsete ürituste - näiteks sellel aastal Kaitseliidu 104. aastapäeva ja Naiskodukaitse Põlva ringkonna 25. aastapäeva korraldamisel.

Töö, eraelu kui ka Põlva maleva sõjalise väljaõppe kõrvalt leiab ta aega laulda ka maleva meeskooris Digilaik.

Aasta naiskodukaitsja tegutseb Kanepi mail

Aasta naiskodukaitsja Aike Meekler on naine, kes jõuab palju ja tahab alati rohkemat. Paneb alati käe külge, aitab nii mõtte kui teoga. On sütitav esinaine Kanepi jaoskonnas, ringkonnas panustab evakuatsioonirühma tegevustesse, on avalike suhete meeskonna juht ning ohutushoiu vabatahtlik instruktor, vabariiklikul tasandil aga juhib  sümboolikakomisjoni.

Väga täpse ja põhjaliku inimesena on Meekleril ürituste eestvedajana alati kõik peensusteni välja mõeldud. Ta ei jäta kunagi midagi juhuse hooleks, vaid pigem mõtleb mitu sammu ette.

Lisaks on ta hea pingetaluvusega. Suudab kõike hallata ja koordineerida ehk teisisõnu hoiab pidevalt «kätt pulsil». Ei armasta ega poolda ülekohut ega ebavõrdsust. Juhina oskab märgata ja tunnustada ning ka motiveerida teisi.

Meekler on osalenud suurõppustel SIIL 2018, SIIL 2022, COVID-19 eriolukorra lahendamisel 2020 ja vabatahtlikuna Ukraina sõjapõgenike vastuvõtukeskuses 2022. aasta kevadel. Viimasel paaril aastal on eestvedaja kaasanud jaoskonna erinevatesse ühisettevõtmistesse kogukonnas. 2022. a. aprillis korraldas «Anname au!» kampaania raames Sinilille maastikumängu.

30. septembri seisuga on Aike Meekler sel aastal osalenud 49 üritusel ja panustanud 300 tegevustundi.

Aike Meekler hoiab Naiskodukaitset pildil, avaldades ringkonna avalikul Facebooki lehel lugusid «Meie naised» ning artikleid ja kajastusi jaoskonna tegemistest Kanepi valla ajalehes Kanepi Teataja.

Just Aike Meekleri suure töö tulemus on koos terve jaoskonnaga saadud Kanepi valla aunimetus «Aasta vabatahtlik töö või isamaaline tegevus».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles