Selgusid tänavused otsetoetuste ühikumäärad

LEPM
Copy
Piimalehmad. Foto on illustratiivne.
Piimalehmad. Foto on illustratiivne. Foto: Gregor Saluveer

Põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA) kinnitas teisipäeval sellel aastal makstavate otsetoetuste ühikumäärad.

Toetuste väljamaksmisega on planeeritud alustada järgmisel nädalal ning toetused makstakse toetusesaajatele välja hiljemalt jõuludeks, teatas PRIA.

Ühtse pindalatoetuse ühikumääraks seadis amet 131,95 eurot hektari kohta, kliimat ja keskkonda säästvate põllumajandustavade toetuseks ehk rohestamiseks 60,13 eurot hektari kohta, noore põllumajandustootja pindalapõhine toetuseks 65,97 eurot hektari kohta ning puu- ja köögivilja kasvatamise otsetoetuseks 333,92 eurot hektari kohta.

Piimalehma kasvatamise otsetoetuseks määrati 226,52 eurot looma kohta, Saaremaal, Hiiumaal, Muhus, Kihnus ja Ruhnus aga 198,35 eurot looma kohta. Ute ja kitse otsetoetuse ühikumääraks sai 18,47 eurot looma kohta.

Ühikumäärad arvestas PRIA välja lähtudes taotletud ühikute hulgast, läbiviidud kontrollide tulemustest ja toetusteks eraldatud eelarvetest. Otsetoetuste eelarve on tänavu üle 193,5 miljoni euro.

Andmeid enda toetuse laekumise kohta saab taotleja vaadata ameti e-keskkonnas pärast PRIA poolset maksekorralduse kinnitamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles