Talverehvide kasutamine on nüüd kohustuslik

LEPM
Copy
Rehvid
Rehvid Foto: Urmas Luik

Neljapäevast on talverehvide kasutamine kohustuslik.

Talverehve tuleb Eestis kasutada 1. detsembrist kuni 1. märtsini. Naastudeta talverehvidega ehk lamellrehvidega tohib sõita aasta läbi.

Ühtlasi tuletab transpordiamet meelde, et alates 1. detsembrist on lubatud kasutada vaid selliseid naastudeta talverehve, mis omavad kolme mäetipu ja lumehelbe tähist.

Muudatus tuleneb 2019. aasta 25. oktoobril jõustunud majandus- ja kommunikatsiooniministri määrusest, mis sätestab, et sõiduautodel, väikekaubikutel, O2-kategooria haagistel ning kerega L6e- ja L7e- kategooria sõidukitel on lubatud kasutada vaid kolme mäetipu ja lumehelbe tähisega naastudeta talverehve.

Tähistus lisatakse, kui talverehv on liigitatud rasketes lumeoludes kasutatavaks talverehviks. Vastava tähistusega rehvid on lumeoludesse sobivamad kui senituntud M + S tähistusega rehvid.

Erandina ei pea sõidukid, millel kasutatakse UNECE eeskirjale number 54 vastavaid maastikurehve ning on tähistatud selle kohase professionaalse maastikurehvi sümboliga „POR“, kasutama kolme mäetipu ja lumehelbe sümboliga rehve.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles