Kaitseminister tunnustas lõunaeestlasi kuld- ja hõbemärkidega

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kuldrinnamärgi pälvis ka põlvamaalane Igor Taro.
Kuldrinnamärgi pälvis ka põlvamaalane Igor Taro. Foto: Kaitseministeerium

Kaitseminister Hanno Pevkur tunnustas kaitseministeeriumi teenemärkidega ligi 200 inimest, kes andnud olulise panuse riigikaitsesse ja Ukraina toetamisse sõjas Venemaaga.

Tänavu kõrgeima tunnustuse, ministeeriumi 2. klassi teeneteristi pälvisid Kalle Laanet silmapaistva panuse eest Eesti riigikaitse edendamisel ning endine Rootsi kaitseminister Peter Hultqvist Eesti ja Rootsi kahepoolse kaitsekoostöö eeskujuliku arendamise eest.

Kaitseminister tunnustas samuti Ukraina sõja kajastamise eest ajakirjanikke ja eksperte, näiteks kuldrinnamärgiga katkematu ja kohusetundliku päeviku pidamise eest sotsiaalmeedias kaitseliitlast ja sõjavaatlejat Igor Taro.

Samuti sai kuldrinnamärgi Otepää vallas ealva staabiveebel Imre Õim. Temale anti see olulise panuse eest riigikaitsesse laskeväljaõppe arendamisel ja läbiviimisel.

Hõberinnamärgi sai teiste seas suure osa aastast Kanepi vallas elav Teet Kalmus Venemaa ja Ukraina teemade asjatundliku kommenteerimise eest. Samuti pälvisid selle Kaitseliidu Valga malevkonna pealik, nooremleitnant Heldur Tellmann pikaajalise silmapaistva tegevuse eest Kaitseliidus ning olulise panuse eest riigikaitse ülesehitamisse ja hoidmisesse ning Kaitseliidu Otepää malevkonna pealik vanemseersant Aleksander Mõttus pikaaegse ning silmapaistva panuse eest Kaitseliidu ülesehitamisel kohalikul tasandil.

Võru noortekeskuse juht Gitlin Kütt sai aga hõberinnamärgi olulise panuse eest noortetöö arendamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles