GALERII ⟩ Kontsert Valgas aitas varjupaigale raha koguda

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy

Valga gümnaasium on juba mitu aastat korraldanud kontserti «Hingele pai», millel astuvad kohalike rõõmuks üles kooliga seotud inimesed.

Tänavune kontsert oli mitmes mõttes eriline. Esiteks oli sellel heategevuslik eesmärk: koguti raha Valga loomade varjupaiga heaks. Vastavasisulise koostööpakkumisega pöördus kooli poole varjupaiga vabatahtlik Kristi Põldvee ja gümnaasiumi huvijuhi Kristiina Maalapse sõnul oldi sellega kohe nõus. «Kontserdi eesmärk on ju midagi anda, südameid soojendada. Mõtlesime, et miks mitte laiendada seda jõulusoojuse jagamist ka loomadele.»

Kontserdil astusid üles kooli praegused ja endised õpilased. Pakuti mitmekesiseid muusikaelamusi. Samuti astus üles Valga gümnaasiumi 11R klassi õpilase Lisette Lee juhendatav tantsutrupp.

Kontserdiga samal ajal käis sealsamas maalimine. Valka kunstikooli õpetaja Elina Tederi (pildil vasakul) juhendamisel askeldasid noored kunstnikud nelja taiese kallal, mis kontserdi lõpus oksjonil maha müüdi. Tõsi, päris valmis need ei saanud. «Tööd valmivad lõplikult järgmise nädala jooksul, siis saavad need ka raamid ümber,» rääkis Maalaps. «Seejärel võetakse inimestega, kes need oksjonil omandasid, ühendust ja toimetatakse tööd nendeni.

Kokku kogunes nelja töö eest 70 eurot. Samuti said kontserdil viibinud varjupaiga heaks panustada, pannes raha aulas olnud annetuskasti.

Kui palju raha tee annetuskasti leidis, polnud veel eile hommikuks teada. Küll aga kinnitas Valga loomade varjupaiga juht Jana Juhkam, et nad on nii Kristi Põldveele, kooliperele kui annetajatele väga tänulikud. Ettevõtmisega kogutud raha läheb eelkõige loomadele vajalike meditsiiniliste protseduuride tegemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles