Reet Linna kogub Ukraina inimestele talvevarustust

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Sellised kudumid jõudsid telemajja Mulgimaalt.
Sellised kudumid jõudsid telemajja Mulgimaalt. Foto: Prillitoosi Facebooki-leht

Saatejuht Reet Linna algatas hiljuti Ukraina inimestele villaste esemete kogumise.

Mõte tekkis Linnal, kui ta kuulis, et endise kolleegi Ilmar Raagi eestvedamisel saadetakse Ukraina sõduritele talvevarustust. «Mõtlesin, et nad vajavad ju ka villaseid sokke ja kindaid. Selgus aga, et sõdurid ei tohigi koduvillaseid kudumeid kasutada. Soovitati suunata mõte teiste Ukraina elanike peale.»

Nii Linna tegigi. ETV lavatehnik ehitas suure kasti, poeg Robert lasi aga trükkida pika, kollase põhjaga kleepsu, millele oli kirjutatud «Sooja südamega Ukrainasse». Tehti videopöördumine ja asi läks käima.

Üleskutse langes viljakale pinnasele – kast telemaja fuajees on iga päev kudumeid ääreni täis. «Peale mütside, sallide, kinnaste ja sokkide on toodud lambanahast veste, villaseid kampsuneid, sooje susse, tekke ja kõike, mis sooja annab,» rääkis Linna. Kinnaste sees on sageli olnud ka maiustusi.

Annetusi on tulnud üle Eesti. «Neid on tuhandeid: saartelt, Otepäält, Mulgimaalt näiteks. Olen üllatunud ja tänulik. Südame teeb soojaks, kui hoolivad inimesed on.» Kampaania kestab 15. detsembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles