Valgamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Valga ringkonna aasta naiskodukaitsja on Janika Kurvits.
Valga ringkonna aasta naiskodukaitsja on Janika Kurvits. Foto: Naiskodukaitse Valga Piirkond

Valga ringkonna aasta naiskodukaitsjaks nimetati Janika Kurvits

Naiskodukaitse Valga ringkonna juhatus valis ringkonna aasta naiskodukaitsjaks Janika Kurvitsa.

Kohe pärast Kaitseliiduga liitumist läbis ta baasväljaõppe ning hakkas end täiendamas käima teistel Kaitseliidu koolitustel. Ta jagab õpitut sageli ka teistes ringkondades ja samuti on abikoolitaja riigikaitselaagrites. Viimasel ajal on Kurvitsa kanda olnud Valga jaoskonna esinaise amet ning ta püüab mitmesuguste tegevuste kaudu leida teed kõikide jaoskonna liikmeteni.

Ta tunneb end hästi avalikel üritustel, kus propageerib naiskodukaitse tööd tegevustelkides – suurim nendest oli viimati Valga militaarajaloofestivalil.

Kuna Kurvits on läbinud ka mentori koolituse ja osalenud paljudel üritustel, on temast saanud nii mõnelegi ringkonna liikmele mitteametlik mentor. LEPM

Eakate päevakeskuse ideega minnakse edasi

Otepää vallavalitsuse sotsiaalteenistus kutsus hiljuti kõik huvilised Otepää noortekeskusesse eakate päevakeskuse idee tutvustamisele. Kohapeal lepiti kokku, et ideega minnakse edasi ja järgmine kohtumine on 7. detsembril, kui külla tulevad päästeameti esindajad, kes räägivad tuleohutusest.

Kooskäimise kohaks saab esialgu Otepää noortekeskus, kus päevasel ajal saavad kokku väärikas eas vallakodanikud ning õhtupoolikul noored.

Uuel aastal jätkuvad kooskäimised juba uue graafiku alusel, kavas on mitmesugused kohtumised ning soovi korral ka ekskursioonid. Väga oodatud on ka kaugemal elavad eakad, transpordivajadusest palutakse teada anda sotsiaalteenistusse. Sotsiaalteenistuse juhataja Kristin Leht loodab näha peagi ka julgeid härrasid liitumas seni naistest koosneva seltskonnaga. LEPM

Paganlik jõulutuur stardib Valgamaal

Reedel alustab punktrio Kurjam paganlikku jõuluturneed, mis võtab kokku Kurjami senise loometöö.

«Paganlus on tegelikult palju laiem mõiste, kui inimesed arvavad. Nimetus tuleneb ladinakeelsest sõnast paganus, mis tähistab maameest või talupoega. Üht- või teistpidi oleme me kõik paganate järglased. Mõnele on esivanemate tavad lihtsalt sügavama jälje jätnud,» ütles ansambli solist Marko Sigus turnee temaatikat kommenteerides.

Reedel Tõrvast algav turnee jõuab kuu jooksul veel ka Tartusse ja Tallinnasse ning kontserdireis lõpeb 17. detsembril Põlvamaal Käbliku pruulikojas.

Siguse sõnul on igal kontserdil pisut erisugune kava ja ees on ootamas teisigi üllatusi. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles