Võrumaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Generaatori viimine Ukrainasse. Foto on illustreeriv
Generaatori viimine Ukrainasse. Foto on illustreeriv Foto: Erakogu

Võru generaator jõudis Kanivisse

Ukrainas asuvasse Võru sõpruslinna Kanivisse jõudis Võrust teele lähetatud humanitaarabisaadetis.

Saadetise kõige olulisem osa oli paljude võrumaalaste ja ettevõtete annetuste ning Võru linnavalitsuse sihtotstarbelise rahaeraldise eest soetatud võimas generaator, mis aitab linnas hoida käigus veevarustust. Lisaks oli koormas väiksem generaator päästetööde korraldajatele ning ligi pool tonni inimeste annetusi soojadest sokkidest, riietest ja tekkidest akupankade ja helkuriteni.

Kanivis on temperatuur praegu nullilähedane, öösiti üks-kaks kraadi külma. Pärast kuu aja eest toimunud raketirünnakut hüdroelektrijaamale oli linn mitu päeva elektrita, praeguseks on suudetud tagada tsükliline elektrivarustus: kolm tundi elektriga ja seejärel kaks ilma. LEPM

Endine Võru linnapea kandideerib Tartus

Endine Võru linnapea ja minister, praegune riigikogu liige Anneli Ott kandideerib parlamendivalimistel Tartu linna nimekirjas kolmanda numbrina.

Kahel viimasel riigikogu valimisel Võru-, Valga- ja Põlvamaa ringkonnas kandideerinud Ott ütles, et oli kandideerimisest loobumas, kuid tema meelt muutsid nii viimaste kuude areng poliitmaastikul kui paljude sõprade tugev toetus ja vestlus erakonna esimehe Jüri Ratasega.

Ott rõhutas, et jääb ka edaspidi seisma Lõuna-Eesti probleemide eest, kuid kandideerib sel korral ülikoolilinnas ja tulevases kultuuripealinnas Tartus, et toetada erakonna nimekirja.

«Näen, et endise ministrina saan ja oskan kaasa rääkida kogu Lõuna-Eesti arengus,» märkis Ott. LEPM

Moodustati Obinitsa naabrivalvepiirkond

Setomaa vallamajas allkirjastati koostööleping, millega moodustati Obinitsa küla naabrivalvepiirkond. Tegu on kolmanda omataolisega vallas. Suvel moodustati kaks sellist piirkonda: Audjassaare külas ja Vaaksaarõ nulgas.

Lepingu sõlmisid Obinitsa küla naabrivalvesektori esindaja Priit Blum, MTÜ Eesti Naabrivalve tegevjuht Marek Väljari, Kagu politseijaoskonna patrulltalituse juht Madis Soekarusk ja Setomaa vallavanem Raul Kudre. Obinitsa naabrivalvesektori peamine eesmärk on koostegutsemise kaudu saavutada oma külas parem heakord ja turvalisus. Kuigi Setomaa vald asub Eesti-Vene piirialal ning seega politsei ja piirivalve suurema tähelepanu all, on siiski oluline, et ka kogukond tegutseb ühiselt oma kodukoha turvalisuse nimel.

Praeguseks on Obinitsa naabrivalvega liitunud 20 peret. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles