Reka üritas tund aega mäest üles saada (5)

Jaanika Elias
, reporter
Copy

Ardo Pendla sattus täna hommikul Värskast Põlva poole sõites Põlvamaal Rosma ristis nägema, kuidas suur reka üritas tulutult sealsest tõusust ligi tund aega üles saada. Sõiduk liikus Võru poole peaaegu et millimeetri haaval. «Kuna elan lähedal, tõin lausa kindluse mõttes maasturi, et vajadusel rekat aidata. Õnneks ei läinud seda vaja, reka sai lõpuks ise liikuma.»

Pendla sõnul on Rosma ristis varemgi autod kinni jäänud. «Seal on neid ennegi maasturite ja traktoriga üles veetud. Isegi sõiduautoga, millel haagis taga, ei ole saanud vahel üles,» lausus Pendla. Ta lisas, et kui soolatakse teid, siis tuleks seda teha vähemalt bussijaamani, mitte lõpetada ristist ainult 20 meetrit eemal.

Transpordiameti Lõuna üksuse juhataja Janar Taal sõnul tegi hooldefirma täna selles piirkonnas mitu korda sahkamist ja libedusetõrjet.

Taal lisas, et tegemist on pika tõusuga, kus raskel tehnikal võib sõltuvalt rehvidest ja koorma raskusest tekkida probleeme talvistes oludes järskude temperatuurimuutuste või lumesadude korral.

«Transpordiamet paigaldas sel aastal Rosma ristmikule ka teeilmajaama ja -kaamera, et saada operatiivsemat infot sealsete teeolude kohta. Praegu käib seal seadme häälestus. Teeilmajaamast saadavad andmed lihtsustavad hooldajal teede hooldamist nii sellel ristmikul kui kogu maakonnas, kuna võimaldavad jälgida tee seisundit reaalajas. Õigeaegne olukorrahinnang võimaldab ressursi paremat kasutust ning parandab tulevikus kindlasti teeolusid ka sellel ristmikul,» märkis Taal.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles